BROBYGNING FOR 10. ÅRGANG
Brobygning henvender sig til eleverne i 10. klasse og er en mulighed for at afprøve nogle ungdomsuddannelser, inden eleverne skal træffe det endelige valg. Varigheden er to uger, som normalt ligger i november/december måned.
FASTELAVNSFEST
Hvert år holder 0.-2. årgang fastelavnsfest med udklædning, sanglege, tøndeslagning og spisning af fastelavnsboller. 3. årgang holder fastelavnsfest i SFO Myretuen og 4.-6. årgang holder fastelavnsfest i Klubben.
INTROKURSER FOR 8. ÅRGANG
Introkurser henvender sig til elever i 8. klasse, som får mulighed for at afprøve forskellige ungdomsuddannelser i praksis. På uddannelserne får eleverne et indblik i, hvordan der arbejdes med både teori og den praktiske del. Varighed en uge, som normalt ligger i februar eller marts.
JULEBINGO
I forlængelse af jule-klippe-dagen omkring 1. december arrangerer elevrådet julebingo for hele skolen. Elevrådet er selv værter for showet, hvor der udloddes små hyggelige præmier og laves sjove indslag med lærere og elever.
KØB/SALG/BYTTE-DAG
Hvert år arrangerer skolens elevråd en køb/salg/bytte-dag, hvor donerede ting hjemme fra gemmerne sælges, og overskuddet går til et godt formål.
LUCIAOPTOG
6. klasserne går i Luciaoptog for skolens elever og beboerne på Annebergcentret.
LÆSEMARATON
I januar/februar afholder skolebiblioteket læsemaraton, hvor de tilmeldte elever fra 4. – 9. kl. læser i tidsrummet 14.30-19.00.
MATEMATIKFAGDAGE
I den første uge af maj afholdes matematikfagdage for 1. – 8. klasse. Undervisningen tilrettelægges med udeaktiviteter, bevægelse, undersøgelser samt konkrete problemstillinger.
OBLIGATORISK SELVALGT OPGAVE (OSO) PÅ 10. ÅRGANG
I forlængelse af brobygningen på 10. årgang arbejder eleverne med den obligatoriske skriftlige opgave. Opgaven skal give eleven mulighed for at arbejde selvstændigt med et givent emne, der tager sit udgangspunkt i elevens uddannelsesplan og valg af ungdomsuddannelse, herunder aktiviteter i form af brobygning og andet.
SKILLSDAG
8. kl. deltager i den årlige skillsdag – de årlige Danmarksmesterskaber fro erhvervsuddannelser.
SKOLERNES MOTIONSDAG
Dagen før efterårsferien deltager hele skolen i et motionsarrangement fra kl. 08.00–ca. 12.45
SKOLERNES SKAKDAG
Skolernes Skakdag er hjernegymnastikkens svar på Skolernes Motionsdag. Den afholdes i begyndelsen af februar. Alle kan være med – uanset alder, køn og kendskab til skakspillet.
SPONSORLØB
Skolens elevråd arrangerer hvert år et sponsorløb, hvor elever fra 0.-9. klasse løber for at indsamle penge til et godt formål vha. sponsorer hjemmefra. Tidligere år er pengene gået til f.eks. ukrainske flygtning og Børneafdelingen på Aalborg Sygehus Nord.
TERMINSPRØVER
Hvert år i januar afholdes skriftlige terminsprøver for eleverne på 9. og 10. årgang.
TVÆRFAGLIG UGE I NOVEMBER
En uge i november arbejder 0.-5. klasse med et tværfagligt emne. 6. og 7. årgang arbejder projektorienteret. 8. årgang forbereder skolekomedie, og 9. klasserne har den obligatoriske projektopgave. 10. årgang har fagdage.
UDFLUGTER OG LEJRSKOLER
Det er blevet en tradition på skolen, at 0.-2. klasse i slutningen af skoleåret har en tur til Vaarst Uret, og at 3.-8. klasse tager til Fårup Sommerland. Sædvanligvis arrangerer klasselærerne en- eller todagesture for 1.-5. klasse, mens 6. klasse tager på en femdages-tur til et sted i Danmark. 7. årgang er på en todages ryste-sammen-tur i begyndelsen af skoleåret. 8. årgang tager på en fem-dages udelivstur. På 9. klassetrin er der en sprogrejse til Frankrig og Tyskland. 10. klasse er på en fem-dages teambuildingrejse til udlandet.
UDVEKSLING PÅ 8. og 9. ÅRGANG
Tyskeleverne på 8. og 9. årgang tilbydes udveksling med en tysk skole i Rechtenbach nær Frankfurt am Main, således at Klostermarksskolens tyskelever bor privat hos de tyske elever under besøget dernede, og omvendt når de tyske elever er heroppe. Eleverne deltager i undervisning i deres værtselevers klasser på begge ture og har en familiedag i begge lande. Derudover er der forskellige arrangementer.