10. klasse på Klostermarksskolen

Faglig & personlig udvikling
Klostermarksskolen er en levende og spændende skole med traditioner og forpligtende fællesskab. Vi sikrer tid og rum til, at du kan tilegne dig viden, erfaringer og færdigheder – så du udvikler dig fagligt og personligt. Du skal tage ansvar.

Som elev i 10. klasse på Klostermarksskolen har du et stort ansvar for din egen læring. Vi forventer, at du tager aktiv del i det faglige og sociale liv. Vores mål er nemlig, at du udvikler dig selvstændigt og harmonisk, så du med fantasi og kreativitet kan formulere problemer og finde løsninger – alene og sammen med dine venner.

Skolekultur med respekt og trivsel
Du skal trives på Klostermarksskolen, ellers kan du ikke lære noget. Derfor tolererer vi ikke mobning. Via vores trivselsplan lærer alle elever, hvordan man løser konflikter og omgås hinanden på en ordentlig måde.

Et godt og moderne læringsmiljø
Som elev i 10. klasse på Klostermarksskolen vil du opleve en fagligt velfunderet undervisning, der appellerer til alle dine intelligenser. Du vil stifte bekendtskab med projekt- og procesorienteret undervisning samt tilegne dig gode arbejdsvaner. Kort sagt, et læringsmiljø, som sætter dig i stand til at formulere problemstillinger og finde løsninger.

Vi anvender moderne undervisningsmidler, som fx interaktive tavler og trådløst internet, som du kan koble din bærbare computer til. Og undervisningsmaterialer er selvfølgelig tidssvarende og matcher undervisningen.

I 10. klasse vil du opleve en meget varieret undervisning, som flytter dig både fagligt og socialt og kvalificerer dig til en ungdomsuddannelse. En typisk uge bestå af 30 lektioner:

Dansk: 9 lektioner
Matematik: 5 lektioner
Engelsk: 5 lektioner
Tysk/Fransk: 5/4 lektioner
Historie: 2 lektioner

Du skal også vælge ét af tre fordybelsesfag: Samfundsfag, fysik/kemi eller idræt – hver med 4 lektioner

Alt det faglige er selvfølgelig krydret med udflugter (bl.a. en ryste-sammentur til Spindleruv Mlyn i begyndelsen af skoleåret), fællesarrangementer, skolefest og en større selvvalgt opgave (OSO). Men faglighed og lysten til at lære er vigtig. Derfor tør vi også love en markant faglig fremgang. Skoleåret afsluttes med 10. klasses-prøven.

Efter 10. klasse
Dine fremtidsmuligheder afklares i løbet af skoleåret. Der er obligatorisk brobygningsforløb i knap to uger og løbende samtaler med dine lærere og din vejleder fra ungdommens uddannelsesvejledning (UU).

Vi stiller krav til dig og dine forældre
Du vil også opleve en undervisning, som er tilpasset dit faglige niveau. Til gengæld forventer vi også, at du deltager aktivt i undervisningen, laver lektier og afleverer dine opgaver til tiden. Og dine forældre skal naturligvis støtte dig.

Det er dit ansvar at:

• Være hensynsfuld, opmærksom og hjælpsom
  • Være positiv, anerkende og respektere andre mennesker
  • Være forberedt og deltage aktivt i undervisningen
  • Møde til tiden og holde orden
  • Aftaler/tidsfrister bliver overholdt

Det er dine forældres ansvar at:

• Du møder udhvilet og i god tid, er mæt og velforberedt
  • Du kan indgå i et ligeværdigt fællesskab
  • Vise interesse og engagement i klassens og skolens aktiviteter
  • Deltage i konstruktiv dialog med lærerne/skolen

Ansøgning og pris
Er 10. klasse på Klostermarksskolen noget for dig, skal du skrives op via skolens hjemmeside, hvor de aktuelle  skolepenge-satser også kan findes. I efteråret inden skolestart begynder vi at indkalde til optagelsessamtaler. Disse samtaler finder sted for at se om kemien passer og afstemme både jeres og vores forventninger til 10. skoleår.

Skolelederbrev, november her

Skolefest fredag d. 17. november 2017

Indbydelse her

Indbydelse til tidligere elever her